Luk

Luk
Luk

Luk

B 122 Forslag til folketingsbeslutning om undersøgelse af mulighederne for et totalforbud mod brug af brændeovne, pejse og lign.

Af: Susanne Zimmer (UFG), Uffe Elbæk (UFG) og Sikandar Siddique (UFG)
Samling: 2020-21
Status: 1. Behandlet/Henvist til udvalg
Forslaget pålægger regeringen at undersøge, hvilke muligheder og modeller der er for at lave et totalforbud mod brugen af brændeovne, pejse, pillefyr og lignende brændefyringsanlæg i Danmark. Det skal kunne træde i kraft inden udgangen af 2025.

Det skal undersøges, hvilke positive miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser et totalforbud vil give, og der skal præsenteres konkrete bud på, hvordan et totalforbud mest hensigtsmæssigt kan implementeres. Herudover skal det undersøges om husstande, som har brændeovne, pejse, pillefyr og lignende som primære varmekilder, kan og bør kompenseres og hjælpes til at fjerne og/eller udskifte de forurenende fyringsanlæg med mere miljøvenlige varmekilde såsom varmepumper.
Partiernes ordførere
Mette Gjerskov (S), Jacob Jensen (V), Susanne Zimmer (UFG), Susanne Zimmer (UFG), Susan Kronborg (RV), Rasmus Nordqvist (SF), René Christensen (DF), Søren Egge Rasmussen (EL) og Egil Hulgaard (KF)