Luk

Luk
Luk

Luk

B 249 Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en kommission vedrørende proportionalitet mellem lovovertrædelse og sanktion ved anbringelses- og behandlingsdomme.

Samling: 2020-21
Status: 1. Behandlet/Henvist til udvalg
Formålet med beslutningsforslaget er, at regeringen nedsætter en kommission, der i forbindelse med den bebudede 10-årsplan for psykiatrien skal komme med forslag til ændringer af straffelovens §§ 16 og 68-73 a om straffrihed og særforanstaltninger, så der bliver større proportionalitet mellem lovovertrædelse og sanktioner for personer, der har fået en anbringelses- eller behandlingsdom. Formålet med kommissionsarbejdet er at nå frem til en model, hvor særforanstaltninger udelukkende anvendes i sager om farlig kriminalitet, der almindeligvis ville føre til en fængselsstraf, og hvor særforanstaltninger desuden ikke har en varighed, der er væsentlig længere end varigheden af en fængselsstraf.
Partiernes ordførere
Jeppe Bruus (S), Morten Dahlin (V), Kristian Hegaard (RV), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Peter Skaarup (DF), Mads Andersen (KF) og Pernille Vermund (NB)