Luk

Luk
Luk

Luk

L 128 Forslag til lov om ændring af færdselsloven.

(Forhøjelse af afgift ved ulovlig standsning på handicapparkeringspladser og differentieret parkeringsafgift for lastbiler og busser afhængigt af betalingstidspunkt).

Af: Transportminister Benny Engelbrecht (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Med lovforslaget foreslås en fordobling af afgiften for overtrædelse af de særlige regler om ulovlig standsning på parkeringspladser reserveret til brug for personer med handicap. Derudover foreslås der indført en differentiering af parkeringsafgifter for lastbiler og busser på statslige veje, så afgiften bliver mindre, jo hurtigere afgiften inden for nærmere fastsatte frister indbetales. Formålet hermed er at fremme god betalingsadfærd for parkeringsafgifter udstedt på motorvejsnettets rastepladser ved at fremme den pågældende chaufførs incitament til hurtigt at betale afgiften.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 86 (S, V, SF, RV, EL, KF, LA, ALT og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 10 (DF og NB), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Malte Larsen (S), Kristian Pihl Lorentzen (V), Anne Valentina Berthelsen (SF), Dennis Flydtkjær (DF), Rasmus Vestergaard Madsen (EL), Niels Flemming Hansen (KF) og Lars Boje Mathiesen (NB)