Luk

Luk
Luk

Luk

L 156 Forslag til lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget, lov om fremme af energibesparelser i bygninger og lov om ændring af lov om elforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og elsikkerhedsloven og om ophævelse af lov om tilskud til fremme af vedvarende energi i virksomheders produktionsprocesser.

(Gennemførelse af dele af klimaaftalen, bemyndigelse til sammenkædning af finansielle foranstaltninger til energieffektive renoveringer i bygninger med planlagte eller gennemførte energibesparelser og udsættelse af frist for anmodning om udbetaling af tilskud, hvortil tilsagn allerede er meddelt).

Af: Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Forslaget har blandt andet til formål at understøtte gennemførelsen af dele af Klimaaftale for energi og industri m.v. fra juni 2020 mellem regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. Det sker ved, at formålsbestemmelsen i lov om fremme af besparelser i energiforbruget tydeliggøres, og at der gives bedre mulighed for at tildele tilskud til virksomheders energibesparelsesprojekter.

Endvidere giver lovforslaget bemyndigelse til, at offentlige finansielle foranstaltninger til fremme af energieffektive renoveringer i bygninger kan sammenkædes med planlagte eller gennemførte energibesparelser. Dette som et led i gennemførelsen af bygningsdirektivet (2018/844/EU) af maj 2018.

Endelig forlænges fristen for anmodning om udbetaling af tilskud under VE-til-proces-ordningen, hvis der allerede er meddelt tilsagn.

Loven træder i kraft den 1. juli 2021.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 96 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA og ALT), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 1 (Susanne Zimmer (UFG)).
Partiernes ordførere
Bjørn Brandenborg (S), Carsten Kissmeyer (V), Signe Munk (SF), Rasmus Helveg Petersen (RV), Søren Egge Rasmussen (EL), Egil Hulgaard (KF) og Peter Seier Christensen (NB)