Luk

Luk
Luk

Luk

L 159 Forslag til lov om MitID og NemLog-in.

Af: Finansminister Nicolai Wammen (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Med lovforslaget ønskes det at erstatte det eksisterende NemID med en ny national elektronisk identifikationsordning kaldet MitID. Ligeledes kommer der en ny version af NemLog-in, der bruges til at logge på de fleste løsninger i den offentlige sektor.

Det pålægges Digitaliseringsstyrelsen, myndigheden for MitID og NemLog-in, at der sikres et samlet statsligt ejerskab til disse kritiske infrastrukturløsninger, ligesom forslaget samtidig har til formål at sikre borgernes retsstilling i forhold til deres anvendelse af løsningerne.

Alle offentlige myndigheder forpligtes til at anvende MitID og centrale dele af NemLog-in. Det vil desuden både kunne bruges af banker såvel som virksomheder.

Finansministeren fastsætter tidspunktet for lovens ikrafttræden og kan bestemme, at forskellige dele af loven træder i kraft på forskellige tidspunkter.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 93 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, LA, ALT og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 2 (NB).
Partiernes ordførere
Birgitte Vind (S), Christoffer Aagaard Melson (V), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Kathrine Olldag (RV), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Bruno Jerup (EL) og Mona Juul (KF)