Luk

Luk
Luk

Luk

L 224 Forslag til lov om ændring af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter, produktenergimærkningsloven, lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold og lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester.

(Tilpasning af kontrolbeføjelser m.v. i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning 1020/2019/EU af 20. juni 2019 om markedsovervågning og produktoverensstemmelse og om ændring af direktiv 2004/42/EF og forordning 765/2008/EF og 305/2011/EU m.v.).

Af: Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Lovforslaget drejer sig om, at der skal fastsættes nye og tilpassede kontrol- og sanktionsbestemmelser samt forpligtelser for erhvervsdrivende i tre love henholdsvis om ecodesign af produkter, om energimærkning af produkter og om radioudstyr med henblik på at gennemføre EU’s forordning om markedsovervågning (1020/2019/EU). Forordningen skal sikre, at produkter, der bryder med krav til bl.a. sundhed, sikkerhed og forbrugerbeskyttelse, ikke er tilgængelige på de europæiske markeder.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 93 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA, ALT, Inger Støjberg (UFG), Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Malte Larsen (S), Heidi Bank (V), Signe Munk (SF), Rasmus Helveg Petersen (RV), Morten Messerschmidt (DF), Katarina Ammitzbøll (KF), Søren Egge Rasmussen (EL) og Peter Seier Christensen (NB)