Luk

Luk
Luk

Luk

L 232 Forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige, skatteforvaltningsloven og dødsboskatteloven.

(Ændringer med henblik på at understøtte overførsel af fordringer til nyt inddrivelsessystem, automatiseret modregning og håndtering af indbetalinger på gæld med retskrafttvivl eller mistanke om datafejl m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Som led i »Aftale om styrkelse af den offentlige gældsinddrivelse«, der den 8. juni 2017 blev indgået af den daværende regering (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) samt Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti, blev partierne enige om tiltag, der sikrer grundlaget for en sikker og effektiv fremadrettet inddrivelse af gæld til det offentlige. I forlængelse heraf foreslås regler for at understøtte den automatiserede modregningsproces, at lette overførslen af fordringer til det nye inddrivelsessystem med henblik på mere effektiv inddrivelse og at lette håndteringen af indbetalinger på ikkeinddrivelsesparat gæld m.v.


Forslaget blev vedtaget. For stemte 94 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, LA, ALT, Inger Støjberg (UFG), Sikandar Siddique (UFG) og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 2 (NB).
Partiernes ordførere
Troels Ravn (S), Anne Honoré Østergaard (V), Kathrine Olldag (RV), Dennis Flydtkjær (DF), Rasmus Jarlov (KF) og Lars Boje Mathiesen (NB)