Luk

Luk
Luk

Luk

B 25 Forslag til folketingsbeslutning om at sætte Lynetteholmprojektet på pause.

Samling: 2021-22
Status: 2. behandlet/Forkastet
Forslaget pålægger regeringen hurtigst muligt at anmode statens repræsentanter i bestyrelsen for selskabet By & Havn om at arbejde for at sætte Lynetteholmprojektet på pause ved at sætte indgåelse af alle planlagte entreprisekontrakter og øvrige kontraktmæssige aftaler af irreversibel karakter på hold og udskyde alle øvrige aftaler vedrørende Lynetteholmen og tilhørende anlæg, som følger af principaftalen, indtil en strategisk miljøvurdering af det samlede Lynetteholmprojekt er gennemført, der er opnået enighed med de svenske myndigheder om tilstrækkelig miljøvurdering, der er skabt et samlet økonomisk overblik omfattende alle elementer i det samlede projekt og der er udarbejdet en samlet plan for kystsikring af hovedstadsområdet.
Forslaget blev forkastet. For stemte 11 (EL, FG og ALT), imod stemte 93 (S, V, DF, SF, RV, KF og LA), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Thomas Jensen (S), Kristian Pihl Lorentzen (V), Anne Valentina Berthelsen (SF), Hans Kristian Skibby (DF), Henning Hyllested (EL), Henning Hyllested (EL), Niels Flemming Hansen (KF), Ole Birk Olesen (LA), Susanne Zimmer (FG) og Torsten Gejl (ALT)