Luk

Luk
Luk

Luk

B 35 Forslag til folketingsbeslutning om at sikre, at offentligt ansatte i sundhedsvæsenet får mulighed for at kunne blive identificeret med en anden entydig identifikation end det fulde navn, for at sikre dem bedre mod repressalier.

Samling: 2021-22
Status: Beretning afgivet
Det foreslås, at offentligt ansatte i sundhedsvæsenet får mulighed for at kunne blive identificeret med en anden entydig identifikation end det fulde navn i logvisningen og i patientjournalen for at sikre dem bedre mod repressalier.

Sundhedsudvalget afgav beretning over B 35.

Et flertal i udvalget tilkendegiver bl.a. i beretningen, at offentligt ansatte skal kunne gå trygge på arbejde, og at det skal tages alvorligt, når de fortæller, at de føler sig utrygge. Det skal være muligt, at sundhedspersonale kan stå med en anden entydig identifikation end det fulde navn i elektroniske journaler, når det er nødvendigt, også før skaden er sket. Det er vigtigt at finde den rette balance mellem på den ene side hensynet til patientens ret til at få adgang til at se, hvem der har kigget ned i patientjournaler, og på den anden side hensynet til sundhedspersoners sikkerhed.

Flertallet mener, at det er hensigtsmæssigt, at der står det samme i logningsbekendtgørelsen som i journalføringsbekendtgørelsen. Sundhedsministeren vil tilpasse logningsbekendtgørelsen i overensstemmelse hermed.



Partiernes ordførere
Julie Skovsby (S), Anne Honoré Østergaard (V), Anne Honoré Østergaard (V), Kirsten Normann Andersen (SF), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Stinus Lindgreen (RV), Christian Juhl (EL), Per Larsen (KF) og Lars Boje Mathiesen (NB)