Luk

Luk
Luk

Luk

B 61 Forslag til folketingsbeslutning om at mindske svindel og vildledning af forbrugere ved leverandørskifte hos elselskaber.

Samling: 2021-22
Status: Beretning afgivet
Forslaget vil pålægge regeringen at fremsætte et lovforslag, der forhindrer vildledende elsælgere i at gennemføre leverandørskifte uden forbrugerens viden og vilje. Lovforslaget skal udformes i dialog med branchen og kan f.eks. indeholde tiltag, der fjerner elsælgeres adgang til den datahub, hvor leverandørskifte gennemføres, hvis de politianmeldes for mindst to lovovertrædelser inden for 9 måneder.

Udvalget har afgivet beretning over forslaget.

I beretningen pålægger udvalget regeringen at sørge for, at den af regeringen nedsatte arbejdsgruppe afslutter sit arbejde inden sommer, og at Folketingets partier præsenteres for konklusionerne med henblik på at tage initiativ til ny lovgivning. Udvalget opfordrer endvidere regeringen til at indbyde Folketingets partier til møde for drøftelse af yderligere initiativer, og at branchen inddrages i drøftelserne med henblik på, at nye indsatser kan være klar inden medio oktober. Endelig opfordrer udvalget til, at elforsyningsloven inddrages i arbejdet for at afklare, om der inden for EU-reglernes rammer kan tages større forbrugerbeskyttende hensyn i reguleringen.
Partiernes ordførere
Orla Hav (S), Anne Honoré Østergaard (V), Lisbeth Bech-Nielsen (SF), Hans Kristian Skibby (DF), Abbas Razvi (RV), Søren Egge Rasmussen (EL), Mona Juul (KF), Mona Juul (KF), Lars Boje Mathiesen (NB) og Ole Birk Olesen (LA)