Luk

Luk
Luk

Luk

L 11 Forslag til lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond og lov om erhvervsfremme.

(Tilpasninger af reglerne om administration af EU-forordninger vedrørende Regionalfonden, Socialfonden Plus og Fonden for Retfærdig Omstilling m.v.).

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
EU’s budget for 2021 til 2027 indeholder midler til Danmark fra Den Europæiske Regionalfond, Socialfonden Plus samt Fonden for Retfærdig Omstilling. Fonden for Retfærdig Omstilling er ny, og regelgrundlaget for fondene er opdateret. Derfor tilrettes administrationsgrundlaget for fondene i Danmark med dette lovforslag.

Med lovforslaget bliver erhvervsministeren ansvarlig myndighed for alle tre fonde, og administrationsgrundlanget for de tre fonde bliver efter de samme principper. Også andre EU-fonde, hvor Europa-Kommissionen og medlemsstaterne har delt forvaltning, skal administreres efter disse principper. Det gælder f.eks. brexittilpasningsreserven.

Lovforslaget giver regionsrådene og Bornholms Regionskommune mulighed for – i konsultation med de regionale arbejdsmarkedsråd – at anbefale, hvordan midlerne fra Socialfonden Plus skal anvendes på uddannelsesområdet. Det følger af EU-forordningerne, at 3 pct. af tildelingen under Socialfonden Plus skal anvendes til fremme af social integration og til adressering af materielle afsavn for de dårligst stillede. Social- og ældreministeren får mulighed for at anbefale, hvordan denne del af midlerne skal udmøntes.

Loven træder i kraft den 1. januar 2022.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 99 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, LA, FG og ALT), imod stemte 2 (NB), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Orla Hav (S), Kenneth Mikkelsen (V), Bent Bøgsted (DF), Jette Gottlieb (EL), Mona Juul (KF) og Lars Boje Mathiesen (NB)