Luk

Luk
Luk

Luk

L 142 Forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, lov om lægemidler, blodforsyningsloven, vævsloven og sundhedsloven.

(Behandling af professionelle sportsudøvere og personer fra fremmede militære styrker, udlevering og anvendelse af næsespray med naloxon til behandling af opioidoverdosis og indførelse af en ny forsøgsordning med medicintilskud på vilkår om risikodeling).

Af: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Lovforslaget handler om, at udenlandsk medrejsende sundhedspersonale selvstændigt må udføre behandling på udenlandske professionelle sportsudøvere og fremmede militære styrker, der opholder sig i Danmark i forbindelse med større sportsbegivenheder eller efter aftale eller som led i Danmarks internationale forpligtigelser. Sundhedspersonalet får mulighed for at medbringe medicin til anvendelse på de professionelle sportshold og fremmede militære styrker uden tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Det foreslås, at kommuner og civilsamfundsorganisationer efter rekvisition fra en læge eller en sygeplejerske uden tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen og vederlagsfrit kan udlevere næsespray med naloxon til behandling af opioidoverdosis, og at andre end læger kan anvende lægemidlet.

Det foreslås endvidere, at der etableres en ny 4-årig forsøgsordning med medicintilskud på vilkår om risikodeling. Generelt klausuleret tilskud på vilkår om risikodeling betyder, at det offentlige sundhedsvæsen dækker udgifterne til tilskud til et nærmere bestemt antal patienter, der vurderes at opfylde tilskudsklausulen, og hvor den behandlingsmæssige værdi vurderes at stå i rimeligt forhold til prisen, mens virksomhederne dækker regionernes udgifter til tilskud til det antal patienter, der overstiger målpopulationen.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 105 (S, V, SF, RV, EL, KF, DF, NB, LA, FG, ALT, Karina Adsbøl (UFG), Lise Bech (UFG) og Marie Krarup (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Theis Kylling Hommeltoft (S), Martin Geertsen (V), Kirsten Normann Andersen (SF), Stinus Lindgreen (RV), Peder Hvelplund (EL), Per Larsen (KF) og Mette Hjermind Dencker (DF)