Luk

Luk
Luk

Luk

L 186 Forslag til lov om ændring af lov om integrationsgrunduddannelse (igu) og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

(Videreførelse af igu-ordningen, mulighed for igu-forløb for personer med opholdstilladelse efter lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der i Afghanistan har bistået danske myndigheder m.v., og videreførelse af egu-fgu-bonusordningen).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er at ændre på lov om integrationsgrunduddannelse (igu) og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, således at igu-ordningen videreføres, og at personer med opholdstilladelse meddelt efter lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der i Afghanistan har bistået danske myndigheder, vil være omfattet af lov om integrationsgrunduddannelse (igu). Derudover forslås det, at egu-fgu-bonusordningen forlænges tilsvarende igu-ordningen.

Lovforslaget udmønter visse dele af trepartsaftalen af 14. februar 2022 mellem regeringen (Socialdemokratiet) og arbejdsmarkedets parter om en videreførelse af igu-ordningen. Lovforslaget skal sikre, at vejen til arbejdsmarkedet lettes for flygtninge og familiesammenførte.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2022
Forslaget blev vedtaget. For stemte 82 (S, V, SF, RV, EL, KF, LA, FG, Naser Khader (UFG), Orla Østerby (UFG) og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (UFG)), imod stemte 11 (DF, NB, Bent Bøgsted (UFG), Hans Kristian Skibby (UFG) og Karina Adsbøl (UFG)), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Kasper Sand Kjær (S), Mads Fuglede (V), Halime Oguz (SF), Samira Nawa (RV), Jette Gottlieb (EL), Marcus Knuth (KF), Pia Kjærsgaard (DF) og Pernille Vermund (NB)