Luk

Luk
Luk

Luk

L 24 Forslag til lov om ændring af byggeloven.

(Bemyndigelse til fastsættelse af krav til bygningers klimapåvirkning m.v.).

Af: Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er at indføre hjemmel i byggeloven til, at der i bygningsreglementet kan fastsættes krav til byggeriet om livscyklusvurdering og CO2-grænseværdi, om totaløkonomisk analyse, om ressourceanvendelse på byggepladser og om dokumentation af problematiske stoffer i byggematerialer. Forslaget skal derudover sikre, at byggelovens formålsbestemmelse udvides til også at rumme hensynene til byggeriets klimapåvirkninger, byggeriets ressourceforbrug som helhed og byggeriets økonomiske bæredygtighed.

Lovforslaget udmønter dele af den politiske aftale om en national strategi for bæredygtigt byggeri af 5. marts 2021 mellem regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 99 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, FG og ALT), imod stemte 4 (NB og LA), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Rasmus Stoklund (S), Heidi Bank (V), Alex Ahrendtsen (DF), Halime Oguz (SF), Susan Kronborg (RV), Søren Egge Rasmussen (EL), Mona Juul (KF) og Lars Boje Mathiesen (NB)