Luk

Luk
Luk

Luk

L 6 Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, skatteforvaltningsloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love.

(Ændring af den skatte- og afgiftsmæssige behandling af ladestandere til køretøjer, stramning af leasingregler for køretøjer, indførelse af særlig procedure for partshøring ved værdifastsættelse af nye og brugte køretøjer m.v. og indførelse af solidarisk hæftelse for selvanmeldere m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Lovforslaget har til formål at gennemføre en række ændringer på motorområdet.

Bl.a. justeres reglerne for selvstændigt erhvervsdrivende, der anvender virksomhedsordningen, og hovedaktionærer, så der ikke sker beskatning af værdien af ladestandere på bopælen, når disse stilles til rådighed af virksomheden eller selskabet i forbindelse med fri bil. Samtidig ensrettes den afgiftsmæssige behandling af ladestandere.

Desuden gennemføres en stramning af leasingreglerne som opfølgning på aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2021-2023 mellem regeringen (Socialdemokratiet), Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige fra december 2020.

Endelig etableres en særlig procedure for partshøring i Motorstyrelsen, ligesom der gennemføres en række andre ændringer på motorområdet.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 94 (S, V, DF, SF, RV, EL, NB, FG og ALT), imod stemte 7 (KF), hverken for eller imod stemte 1 (LA).
Partiernes ordførere
Troels Ravn (S), Kenneth Mikkelsen (V), Dennis Flydtkjær (DF), Karsten Filsø (SF), Rune Lund (EL) og Lars Boje Mathiesen (NB)