Luk

Luk
Luk

Luk

L 66 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om arbejdsmiljø.

(Forlængelse af retten til uddannelse for personer, der har arbejdet i minkerhvervet eller følgeerhverv, inden for en pulje til og med 2022 og bemyndigelse til at fastsætte regler om Arbejdstilsynets behandling af personoplysninger i forbindelse med brug af hjælpeværktøjer m.v.).

Af: fungerende Beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Lovforslaget går ud på at forlænge af retten til tilbud om uddannelse for ledige, der har arbejdet i mink- eller følgeerhverv, inden for en pulje, så retten også gælder i 2022.

Med forslaget ønskes desuden en ændring af arbejdsmiljøloven, så der indføres en bemyndigelse til at fastsætte nærmere regler, der tydeliggør bl.a. ansvar og opgaver ved behandling af personoplysninger, der modtages, i forbindelse med at Arbejdstilsynet stiller diverse værktøjer eller løsninger til rådighed for virksomhederne. Lovændringen vil medføre, at Arbejdstilsynet ved bekendtgørelse opfylder GDPR-lovgivningens krav i forhold til et eksisterende IT-værktøj – kaldet APV-værktøjet. Værktøjet, der er midlertidigt lukket ned, hjælper virksomheder med at opfylde kravet til arbejdspladsvurdering.

Samlet set skønnes forslaget at medføre statslige merudgifter på 15,0 mio. kr. i 2022.

Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2022.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 99 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA, FG og ALT), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Henrik Møller (S), Hans Andersen (V), Bent Bøgsted (DF), Karsten Hønge (SF), Jette Gottlieb (EL) og Niels Flemming Hansen (KF)