Luk

Luk
Luk

Luk

L 24 Forslag til lov om ændring af lov om ligebehandling af mænd og kvinder med hensyn til beskæftigelse m.v., lov om arbejdsmiljø og lov om erhvervsuddannelser.

(Udmøntning af Trepartsaftale om initiativer til at modgå seksuel chikane på arbejdspladser).

Af: Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S)
Samling: 2022-23 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Lovforslaget udmønter de initiativer, der kræver lovændringer fra ”Trepartsaftalen om initiativer til at modgå seksuel chikane på arbejdspladser”, der blev indgået mellem regeringen (Socialdemokratiet) og arbejdsmarkedets parter den 4. marts 2022.

Formålet med lovændringerne er at styrke indsatsen mod seksuel chikane og gøre op med den kultur, der findes på nogle arbejdspladser. De vigtigste ændringer i ligebehandlingsloven er at tydeliggøre arbejdsgiverens ansvar i sager om seksuel chikane og at præcisere mulighederne for godtgørelse ved seksuel chikane.

Med ændringen af arbejdsmiljøloven foreslås en tydeliggørelse af de ansattes og arbejdslederens pligt til at give meddelelse om problemer i arbejdsmiljøet, så det tydeligt fremgår, at pligten også gælder i forhold til problemer i det psykiske arbejdsmiljø, herunder seksuel chikane i forbindelse med arbejdet. De vigtigste ændringer af loven om erhvervsuddannelser er, at reglen om frist for ophævelse af uddannelsesaftaler i sager om seksuel chikane lempes. Derudover tydeliggøres bl.a. også reglerne for tilbagekaldelse af en virksomheds godkendelse som oplæringsvirksomhed.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2023.