Luk

Luk
Luk

Luk

L 38 Forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet.

(Skærpet straf ved ulovlige omskæringer af drengebørn, fælles visitation til den kommunale hjemmesygepleje og akutfunktioner, ændring af sundhedspersoners rapporteringspligt i forbindelse med utilsigtede hændelser og ophævelse af Styrelsen for Patientklagers pligt til at udgive en årsberetning).

Af: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)
Samling: 2022-23 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Med lovforslaget skærpes strafferammen for ulovlige omskæringer ved at fastsætte en særskilt bestemmelse herom i autorisationsloven. Strafferammen er fængsel i indtil 1 år. Forslaget sikrer samtidig entydigt hjemmel til, at sundhedspersoner kan videregive oplysninger til bl.a. politiet uden samtykke.

Muligheden for tværkommunalt samarbejde i den kommunale hjemmesygepleje styrkes, herunder de kommunale akutfunktioner, og muligheden for tværkommunalt samarbejde, som det i dag kendes fra et frikommuneforsøg, der udløber ved udgangen af 2022, udbredes til hele landet.

Desuden ændres rapporteringspligten af utilsigtede hændelser, så der fremover alene skal være pligt til at rapportere utilsigtede hændelser med alvorlig eller dødelig konsekvens, potentielt alvorlig eller dødelig konsekvens samt øvrige hændelser, hvor sundhedspersonen vurderer, at der er et læringspotentiale.

Med lovforslaget ophæves Styrelsen for Patientklagers forpligtelse til at udarbejde en årsberetning.