Luk

Luk
Luk

Luk

L 126 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om social service, lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v.

(Flytning af ansvar fra kommuner til regioner for misbrugsbehandling i forbindelse med regional integreret dobbeltdiagnosebehandling og omlægning af de særlige pladser på psykiatrisk afdeling).

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V)
Samling: 2023-24
Status: 1. Behandlet/Henvist til udvalg
Lovforslaget indebærer, at ansvaret for misbrugsbehandling i forbindelse med regional integreret dobbeltdiagnosebehandling flyttes fra kommuner til regioner.

Forslaget indebærer desuden en omlægning af de særlige pladser på psykiatrisk afdeling til pladser i et længerevarende tilbud forankret i den regionale psykiatri med henblik på øget fleksibilitet og bedre udnyttelse af den samlede kapacitet i psykiatrien.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2024, visse bestemmelser dog først den 1. september 2024.
Partiernes ordførere
Maria Durhuus (S), Lars Boje Mathiesen (UFG), Christoffer Aagaard Melson (V), Nanna W. Gotfredsen (M), Anne Valentina Berthelsen (SF), Louise Brown (LA), Jens Henrik Thulesen Dahl (DD), Lise Bertelsen (KF), Runa Friis Hansen (EL), Stinus Lindgreen (RV), Mette Thiesen (DF) og Helene Liliendahl Brydensholt (ALT)