Luk

Luk
Luk

Luk

L 63 Forslag til lov om ændring af lov om frikommunenetværk og barnets lov.

(Forlængelse af udvalgte forsøgsmuligheder m.v. i frikommuneforsøg II og rettelse af fejl i regler om underretningspligten og satser m.v. i barnets lov).

Af: Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Samling: 2023-24
Status: Delt
Lovforslaget skal sikre en forlængelse af udvalgte forsøgsmuligheder m.v. i Frikommuneforsøg II. Med lovforslaget foreslås anvendelsesperioden for udvalgte forsøgsmuligheder for kommunerne i frikommunenetværket om bedre styring af udgifterne på det specialiserede socialområde forlænget med et år. Formålet er, at kommunerne i frikommunenetværket kan fortsætte en række forsøg, som regeringen umiddelbart finder har et potentiale for at blive helt eller delvist udbredt, men hvor det i givet fald hensigtsmæssigt kan ske i forbindelse med eventuelle andre ændringer af lovgivningen på området.

Eventuel ny lovgivning kan imidlertid ikke nå at træde i kraft, inden hjemlerne udløber den 31. december i år. Formålet med at forlænge udvalgte forsøgshjemler er derfor at give kommunerne i frikommunenetværket mulighed for at fortsætte disse forsøg, mens den endelige opfølgning afklares.

Lovforslaget har desuden til formål at rette fejl i barnets lov, herunder i reglerne om underretningspligt for personer, der udøver offentlig tjeneste eller offentligt hverv, og i reglerne om hjælp og støtte til borgere med en hastigt fremadskridende sygdom og i reglerne om opkrævning af betaling for madservice m.v. Det foreslås, at de mangelfulde formuleringer rettes, og at disse ændringer træder i kraft den 1. januar 2024 samtidig med barnets lov.
Partiernes ordførere
Rasmus Stoklund (S), Christoffer Aagaard Melson (V), Theresa Berg Andersen (SF), Rosa Eriksen (M), Sandra Elisabeth Skalvig (LA), Kristian Bøgsted (DD), Andreas Karlsen (KF), Victoria Velasquez (EL), Lars Boje Mathiesen (UFG), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF), Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) og Kim Edberg Andersen (NB)