Luk

Luk
Luk

Luk

L 104 Lov om ændring i lov om skibsregistrering.

Af: Minister for handel, industri og søfart Kjeld Philip ()
Samling: 1959-60
Status: Stadfæstet
Lov nr. 205 af 18-05-1960
Ved lov nr. 93 af 29. marts 1957 om skibsregistrering (årbog 1956-57, side 279), der trådte i kraft den 1. januar 1958, blev der på grundlag af den af skibsregistreringskommissionen i september 1955 afgivne betænkning gennemført sådanne ændringer i reglerne om registrering af rettigheder over de i skibsregistret indførte skibe, at reglerne herom på alle væsentlige punkter blev bragt i overensstemmelse med tinglysningslovens regler om tinglysning af rettigheder i fast ejendom.

I den i indeværende folketingsår omtrent samtidig gennemførte lov om ændringer i lov om tinglysning er optaget en tilføjelse til reglerne i tinglysningslovens § 11 om udslettelse af pantebreve til statskassen og de af staten etablerede låneinstitutioner samt kreditforeninger og hypotekforeninger. Endvidere indeholder nævnte lov en vigtig ændring af reglerne om ejerpant i tinglysningslovens § 40, stk. 1.

Da man har anset det for meget ønskeligt, at den ved lov om skibsregistrering tilvejebragte overensstemmelse mellem de henholdsvis for skib og for fast ejendom gældende pantsætningsregler opretholdes, har man i nærværende lov foretaget ændringer i skibsregistreringslovens §§ 38 og 49 svarende til de i § 1 i loven om ændringer i lov om tinglysning under nr. 1 og 2 indeholdte bestemmelser.

Lovforslaget mødte i folketinget tilslutning fra alle sider og vedtoges enstemmigt med en mindre ændring, der var foranlediget af en tilsvarende ændring i tinglysningsloven.
Partiernes ordførere
Peter Nielsen (S), Henry Gideon (V), Ove Weikop (KF), Hermod Lannung (RV), Robert Sandau (DR) og L. Lynnerup Nielsen (DKP)