Luk

Luk
Luk

Luk

L 8 Lov om ændring i lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m. v.

Af: Finansminister Hans Knudsen (S)
Samling: 1961-62
Status: Stadfæstet
Lov nr. 364 af 20-12-1961
Loven indeholder forskellige mindre ændringer, navnlig af teknisk karakter, til lov nr. 255 af 11. juni 1960 om indkomstbeskatning af aktieselskaber m. v. (årbog 1959-60, side 102), der trådte i kraft 1. april 1962.

Ændringerne går ud på følgende:

Det bestemmes, at „Dansk Landbrugs Realkreditfond" og „Danmarks Skibskreditfond" skal sidestilles med de øvrige realkreditinstitutioner, der ikke svarer skat af deres indtægt ved statutmæssig virksomhed.

Det fastsættes udtrykkeligt, at der skal være kontinuitet i skatteansættelserne for aktieselskaber, som for skatteåret 1961-62 skatteansættes på grundlag af indkomsten i et tidligere indkomstår end normalt.

Der gives finansministeren bemyndigelse til at lade en anden myndighed end finansministeriet behandle spørgsmålet om datterselskabslempelse. (Der tænkes på statens ligningsdirektorat og evt. direktoratet for Københavns skattevæsen).

Endelig gives nogle tydeliggørende regler om aktieselskabsskattens beregning for sambeskattede selskaber og efter de særlige overgangsregler i loven af 1960.

Loven gennemførtes uændret i folketinget og fik tilslutning fra alle partier undtagen de uafhængige, hvis ordfører Rimstad erklærede, at de uafhængige ville undlade at stemme, selv om ændringerne ikke indeholdt noget, som partiet ikke kunne tiltræde, men der var tale om at ændre en lovgivning, som de uafhængige ville være gået imod, om de på tidspunktet for dens gennemførelse havde haft sæde i folketinget.

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget enstemmigt med 129 stemmer, idet 6 (Uafh.) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Peter Nielsen (S), Per Federspiel (V), Svend Aage Fanger (KF), Morten Lange (SF), Axel Sørensen (RV) og I. A. Rimstad (U)