Luk

Luk
Luk

Luk

L 95 Lov om ændringer i lov om mål og vægt.

Af: Minister for handel, industri og søfart Hilmar Baunsgaard (RV)
Samling: 1963-64 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 26 af 29-01-1964
Ved loven bestemmes, at de i lov nr. 65 af 28. februar 1950 om mål og vægt givne regler om eftersyn af og kontrol med måle- og vejeredskaber for Grønlands vedkommende fastsættes af handelsministeren efter forhandling med ministeren for Grønland, samt at tidspunktet for lovens ikrafttræden i Grønland fastsættes af handelsministeren.

Som motivering for at sætte loven om mål og vægt i kraft i Grønland henvistes dels til det store antal personer, som har benyttet sig af adgangen til i Grønland at løse næringsbrev som adkomst til at drive industri, håndværk og handel, og som for størstedelens vedkommende driver handel, dels til at de måle- og vejeredskaber, der anvendes i handelsomsætningen i Grønland, ganske vist ved anskaffelsen er justeret af justervæsenet i København, men at der — i modsætning til, hvad der gælder i den øvrige del af landet — ikke i Grønland føres løbende kontrol med redskaberne fra det offentliges side.

Lovforslaget gennemførtes uden udvalgsbehandling og vedtoges enstemmigt.
Partiernes ordførere
Knud Damgaard (S), Holger Hansen (V), Clara Munck (KF), Holger Vivike (SF), Jacob Kirkegaard (RV), Birthe Wetlesen (U) og Nikolaj Rosing (UFG)