Luk

Luk
Luk

Luk

L 142 Forslag til lov om ændring af lov om beskatningen af medlemmer af investeringsforeninger.

Af: Finansminister Poul Hansen (Kalundborg) (S)
Samling: 1964-65
Status: Bortfaldet
Forslaget havde tilknytning til det samtidig fremsatte forslag til lov om ændring af lov om særlig indkomstskat m. v. (se nærmest foregående sag). Det havde til formål at sikre, at fortjenester på aktier og lignende værdipapirer så vidt muligt beskattes ens, hvad enten de indvindes af skatteyderen direkte eller med en investeringsforening som mellemled.

Efter 1. behandling henvistes lovforslaget ligesom lovforslaget om ændring af loven om særlig indkomstskat til udvalget angående „forslag til lov om ændringer i lov om afgift af spiritus, vin og øl samt i lov om forbrugsafgifter" samt flere andre skatte- og afgiftsforslag. Dette udvalg afgav ikke betænkning over lovforslaget. Den 8. april 1965 henvistes lovforslaget — ligesom foregående sag — til udvalget angående forslag til lov om ændring af lov om særlig indkomstskat (se foran under vedtagne lovforslag nr. 19). Heller ikke dette udvalg afgav betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Peter Nielsen (S), Henry Christensen (V), Poul Møller (KF), Aksel Larsen (SF), Hilmar Baunsgaard (RV) og Johan Asmussen (U)