Luk

Luk
Luk

Luk

L 40 Lov om slagtning, forhandling, udførsel og indførsel af kaniner.

Af: Landbrugsminister Chr. Thomsen (S)
Samling: 1964-65
Status: Stadfæstet
Lov nr. 163 af 12-05-1965
Lovens formål er at gøre det muligt at opkræve afgift ved slagtning af kaniner og ved udførsel af levende kaniner her fra landet. Med de midler, der således tilvejebringes, er det hensigten at udvide avlsarbejdet med kaniner for derigennem at styrke rentabiliteten i produktionen af kaninkød til gavn for producenterne.

Da slagtning og udførsel af kaniner hidtil har været fri, har det for at kunne etablere et afgiftssystem været nødvendigt at gennemføre lovregler om autorisation m. v.

Loven fastslår herefter som hovedregel, at slagtede kaniner kun må forhandles her i landet eller udføres her fra landet, såfremt de er slagtet på et af landbrugsministeren dertil autoriseret slagteri.

Det bestemmes endvidere, at udførsel af levende kaniner og af slagtede kaniner og produkter heraf kun må finde sted efter dertil meddelt tilladelse eller autorisation.

Loven giver endvidere mulighed for at etablere dyrlægekontrol i påkrævet omfang.

Autorisation af et kaninslagteri kan bl. a. gøres betinget af erlæggelse af en afgift (§ 3). Ved meddelelse af autorisation eller tilladelse til indførsel og genudførsel af kaniner og produkter heraf kan der ligeledes pålægges en afgift (§ 7).

Afgifterne kan bl. a. anvendes til forsknings- og avlsarbejde (§ 8).

Lovforslaget fik i folketinget tilslutning fra alle ordføreres side.

Det vedtoges ved 3. behandling uændret og enstemmigt med 97 stemmer; 1 medlem (Rosing [Grønl.]) tilkendegav, at han hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Fr. W. Teichert (S), Robert Christensen (V), Niels Ravn (KF), Morten Lange (SF), Jacob Kirkegaard (RV) og Erik Østergaard (U)