Luk

Luk
Luk

Luk

L 60 Lov om ændring af vandløbsloven.

Af: Landbrugsminister Chr. Thomsen (S)
Samling: 1966-67 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 260 af 09-06-1967
I § 2, stk. 3, i lov nr. 171 af 3. maj 1963 om ændringer i vandløbsloven blev det bestemt, at forslag om revision af loven skulle fremsættes for folketinget i folketingsåret 1966-67.

Ved nærværende lov udskydes den foreskrevne revision til folketingsåret 1967-68.

Som begrundelse herfor anførte landbrugsministeren ved fremsættelsen af lovforslaget:

„De ændringer, loven har foretaget i vandløbsloven, drejer sig hovedsagelig om bestemmelserne om vedligeholdelse af de offentlige vandløb. Udgifterne hertil blev siden 1. april 1963 overtaget af det offentlige.

De ændrede bestemmelser har i den forløbne tid fungeret tilfredsstillende, og der er kun fremkommet få ønsker om revision.

Jeg har derfor fundet det naturligt at indarbejde de få ændringer, der kan være anledning til at foretage i loven, i det mere gennemgribende forslag til lov om ændring af vandløbsloven, der er under udarbejdelse i landbrugsministeriet som følge af den af spildevandskommissionen afgivne betænkning. Dette lovforslag og et i indenrigsministeriet udarbejdet forslag til lov om vandforsyning vil imidlertid først blive forelagt det høje folketing i begyndelsen af den kommende folketingssamling, og det påhviler mig derfor at søge folketingets bemyndigelse til at udsætte revisionen af lov nr. 171 af maj 1963 om ændringer i vandløbsloven til det kommende folketingsår."

Lovforslaget vedtoges uændret og enstemmigt ved 3. behandling uden at have været undergivet udvalgsbehandling.
Partiernes ordførere
Chr. Rasmussen (S), Peter Larsen (V), H. C. Toft (KF), Morten Lange (SF), Svend Haugaard (RV) og Poul Antonsen (LC)