Luk

Luk
Luk

Luk

L 20 Lov om ændring af lov om udførsel af kød m. m.

Af: Landbrugsminister Chr. Thomsen (S)
Samling: 1967-68 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 424 af 15-11-1967
Loven udskyder tidspunktet for revisionen af lov nr. 215 af 16. juni 1958 om udførsel af kød m. m. til folketingsåret 1970-71.

Om baggrunden for lovforslaget anførte landbrugsministeren ved fremsættelsen, at der ikke siden den seneste udskydelse af revisionsfristen i 1965 var indhøstet erfaringer, der kunne begrunde en ændring af loven.

Lovforslaget fik ved 1. behandling tilslutning fra de forskellige partiers ordførere undtagen Niels Ravn (KF), der var af den opfattelse, at loven var overflødig, fordi de handelspolitiske aspekter i loven lige så vel tilgodeses i loven om afsætning af danske landbrugsvarer. Der var i øvrigt enighed om, at loven — der var til revision for 4. gang i løbet af 9 år — virkede tilfredsstillende, og spørgsmålet blev derfor rejst, om tiden ikke var inde til at gøre loven permanent. Hertil svarede landbrugsministeren, at han i og for sig godt kunne gå med til, at revisionsbestemmelsen blev udeladt, men at han alligevel af hensyn til markedsforholdene fandt en vis rimelighed i at tage loven op til fornyet revision om 3 år.

Lovforslaget overgik til 2. og 3. behandling uden udvalgsbehandling.

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget enstemmigt med 112 stemmer med et af landbrugsministeren stillet ændringsforslag, som var af redaktionel karakter; 26 medlemmer (KF) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Chr. Rasmussen (S), Søren Jensen (V), Niels Ravn (KF), Thomas Christensen (SF), Svend Haugaard (RV) og Niels Westerby (LC)