Luk

Luk
Luk

Luk

L 121 Lov om ændring af lov om euforiserende stoffer.

Af: Indenrigsminister Poul Sørensen (KF)
Samling: 1968-69
Status: Stadfæstet
Lov nr. 277 af 18-06-1969
Med denne lov skabes der udtrykkelig lovhjemmel for at bringe stoffer som relativt let kan omdannes til euforiserende stoffer ind under samme kontrolsystem, som gælder for stoffer, der umiddelbart er i besiddelse af euforiserende egenskaber.

Lovforslaget fik stort set tilslutning fra alle ordførerne i folketinget.

Under udvalgsbehandlingen stilledes et ændringsforslag om revision af loven, der tiltrådtes af udvalget, for at loven kunne behandles sammen med straffelovens § 191. Udvalget henstillede, at der foretages en øget forskningsindsats til belysning af cannabisprodukternes farlighed, for at der senere vil kunne tages stilling til spørgsmålet om disses legalisering. Endelig henstillede udvalget, at man undersøgte, at handlinger, som alene angår omgang med stofferne til eget forbrug, undtoges fra opregningen af strafbare forhold i lov om euforiserende stoffer.

Lovforslaget vedtoges ved 3. behandling enstemmigt med 149 stemmer, medens 2 medlemmer (VS) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.

Ved 3. behandling bestemtes det, at det udvalg, hvortil lovforslaget var henvist, skulle vedblive at bestå indtil samlingens slutning.

Af en af udvalget afgiven beretning fremgår bl. a., at der i udvalget er enighed om, at der i begyndelsen af næste folketingsår ved forslag til folketingsbeslutning søges nedsat et udvalg for folketingsåret 1969-70 til at drøfte problemer og modtage information vedrørende narkotikamisbrug.
Partiernes ordførere
Bernhardt Tastesen (S), Jørgen Langkilde (KF), Ib Germain Thyregod (V), Aage Valbak (RV), Else-Merete Ross (RV), Morten Lange (SF) og Svend Erik Kjær Rasmussen (VS)