Luk

Luk
Luk

Luk

L 93 Lov om det stedlige virksomhedsområde for foreninger til brandforsikring af bygninger.

Af: Justitsminister K. Thestrup (KF)
Samling: 1969-70
Status: Stadfæstet
Lov nr. 32 af 04-02-1970
Loven indebærer, at de under justitsministeriets tilsyn stående bygningsbrandforsikringsforeninger fra den 1. april 1970 kan tegne brandforsikring for bygninger beliggende overalt i landet under forudsætning af, at vedkommende forenings vedtægter hjemler adgang hertil.

Baggrunden for loven er ændringerne i den kommunale struktur som følge af revisionen af den kommunale inddeling og ophævelsen af sondringen mellem købstadkommuner og sognekommuner. Da afgrænsningen af brandforsikringsforeningernes virksomhedsområde bygger på sondringen mellem købstæder og sognekommuner, har samtlige brandforsikringsforeninger rettet henvendelse til justitsministeriet om ophævelse af de gældende begrænsninger i områderne. Foruden at henvise til ændringerne i den kommunale struktur har foreningerne peget på, at de hidtidige begrænsninger ville kunne bevirke, at foreningerne unddrages de fordele, som ellers kunne opnås gennem virksomhedsrationalisering og anvendelse af moderne tekniske hjælpemidler.

Ved 1. behandling fik forslaget tilslutning fra alle sider og gik direkte til 2. behandling, uden at der blev nedsat et udvalg.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 115 stemmer.
Partiernes ordførere
A. Stæhr Johansen (KF), Søren Jensen (V), Martin Pedersen (RV) og Arne Larsen (SF)