Luk

Luk
Luk

Luk

L 48 Lov om ændring af lov om folketingsvalg i Grønland.

Af: Minister for Grønland A. C. Normann (RV)
Samling: 1970-71
Status: Stadfæstet
Lov nr. 267 af 09-06-1971
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om ændring af valgretsalderen til folketinget, se side 184.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling. Ved loven gennemføres forskellige ændringer i lov om folketingsvalg i Grønland, jfr. lovbekendtgørelse nr. 105 af 3. april 1967, hvorved der skabes større overensstemmelse mellem reglerne i den danske og den grønlandske folketingsvalglov.

I lighed med den ved lov nr. 283 af 10. juni 1970 gennemførte ændring i den danske folketingsvalglov indfører loven således en adgang for vælgere, der er indlagt på sygehuse eller andre helbredelses- og plejeinstitutioner, til at afgive stemme pr. brev på sygehuset eller institutionen. Endvidere kan vælgere, der er indsat i institutioner under kriminalforsorgen i Grønland m. v., afgive stemme pr. brev på institutionen.

Endelig indeholder loven en bestemmelse, hvorefter der gives kommunalbestyrelsen en tilsvarende adgang til efterfølgende at optage personer på valglisten som fastsat i den danske folketingsvalglov.

Loven trådte i kraft den 1. juli 1971.

Lovforslaget fik i folketinget en velvillig modtagelse fra alle sider. — Ved 3. behandling vedtoges det enstemmigt med 154 stemmer; 2 medlemmer (VS) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Ove Hansen (S), Asger Jensen (KF), Niels Anker Kofoed (V), Jørgen Andersen (RV), Poul Dam (SF) og Nikolaj Rosing (UFG)