Luk

Luk
Luk

Luk

L 19 Lov om fremgangsmåden ved inddrivelse af skatter og afgifter m.v.

Af: Justitsminister Orla Møller (S)
Samling: 1975-76
Status: Stadfæstet
Lov nr. 278 af 26-05-1976
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Loven omfatter inddrivelse af alle ydelser, der opkræves eller inddrives af det offentlige, og som i lovgivningen er tillagt udpantningsret, og indebærer, at udpantning bortfalder som en selvstændig inddrivelsesform, idet udpantning herefter i det hele foregår efter retsplejelovens regler om udlæg. Bestemmelsen i retsplejelovens § 490 om, at udlægsforretninger som hovedregel ikke kan forlanges afholdt hos en skyldner, hos hvem det under en tidligere forretning inden for 6 måneder ikke har været muligt at opnå dækning, gælder dog ikke for udlæg, som foretages af pante- eller toldfogder.

Lovforslaget blev fremsat og behandlet sammen med forslag til lov om ændring af retsplejeloven, udpantningsloven og lov om inddrivelse af underholdsbidrag (Udlæg og udpantning m. v.) (se nærmest foranstående sag).

Ved 3. behandling blev lovforslaget enstemmigt vedtaget med 116 stemmer; 15 (SF, DKP og VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Ejler Koch (S), Nathalie Lind (V), Mogens Tange (FP), Per Gudme (RV), Ebba Strange (SF), Poul H. Møller (KrF), Hagen Hagensen (KF), Hanne Reintoft (DKP) og Preben Wilhjelm (VS)