Luk

Luk
Luk

Luk

L 121 Lov om Kongeriget Danmarks Fiskeribank.

Af: Fiskeriminister Svend Jakobsen (S)
Samling: 1977-78
Status: Stadfæstet
Lov nr. 54 af 17-02-1978
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Ved loven, der træder i kraft den 1. marts 1978 tilstræbes der en forenkling af den nugældende Fiskeribanklov, der blev vedtaget i 1932, og som senest er ændret i 1967.

Forenklingen kommer dels til udtryk ved at de detaljerede tekniske bestemmelser om retningslinjerne for bankens udlånsvirksomhed overføres fra loven til bankens vedtægter med henblik på etablering af en smidigere lånepolitik, og dels ved at repræsentantskabet ophæves og erstattes af en udvidet bestyrelse (fra 3 til 5 medlemmer), hvoraf mindst 2 skal have indsigt i praktisk fiskeri.

Ved loven forhøjes endvidere Fiskeribankens grundfond fra 10 mill. kr. til 30 mill. kr.

Forhøjelsen af bankens grundfond var et led i det i august 1977 mellem socialdemokratiet, venstre, det konservative folkepari og det radikale venstre indgåede forlig (augustforlig II).

Det fremgår i øvrigt af fiskeriministerens fremsættelsestale og de ledsagende bemærkninger, at lovforslaget er udarbejdet på grundlag af en delbetænkning fra den af regeringen den 9. juni 1975 nedsatte fiskerikommission.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 125 stemmer mod 9 (VS og DR).
Partiernes ordførere
Søren B. Jørgensen (S), Finnur Erlendsson (FP), Aksel Pedersen (V), Bodil Liventhal (CD), Oluf von Lowzow (KF), Ib Bjørn Poulsen (SF), Svend Hjortlund Christensen (DR), Villy Fuglsang (DKP) og Arne Bjerregaard (KrF)