Luk

Luk
Luk

Luk

B 61 Folketingsbeslutning om Johannesskolen

Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til uddannelsesudvalget.

Folketingsbeslutningen havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til at yde den selvejende institution Johannesskolen et afdragsfrit statslån på 17 mill. kr. til opførelse af nye bygninger.«

Om baggrunden for beslutningsforslaget angives følgende i de ledsagende bemærkninger:

»Undervisningsministeren fremsendte den 4. december 1979 aktstykke nr. 142 til folketingets finansudvalg med anmodning om at måtte yde den selvejende institution Johannesskolen et samlet afdragsfrit statslån på 17.000.000 kr. til opførelse af nye bygninger for skolen på den ved Troels-Lunds Vej beliggende grund matr.nr. 41 f, Frederiksberg. Uvist af hvilken årsag har ministeren senere trukket aktstykket tilbage.

Det er forslagsstillernes opfattelse, at Johannesskolens videre eksistens afhænger af, at der gives den mulighed for nybyggeri. Ligeledes er det vores opfattelse, at der ved tilbagetrækning af ovennævnte aktstykke gøres indgreb over for den ved lov sikrede ret til oprettelse og drift af privatskoler her i landet.«

Ved 2. (sidste) behandling blev forslaget vedtaget med 63 stemmer mod 12 (FP), medens 54 (S) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Søren Nørgård-Sørensen (S), Leif Glensgård (FP), Bertel Haarder (V), Flemming Jensen (KF), Ingerlise Koefoed (SF), Mimi Jakobsen (CD), Steen Folke (VS), Ole Flygaard (DR) og Christian Christensen (KrF)