Luk

Luk
Luk

Luk

B 96 Forslag til folketingsbeslutning om gennemførelse af løn- og tjenestetidsmæssig ligestilling mellem militære og civile værnepligtige

Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til forsvarsudvalget.

Beslutningsforslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til snarest muligt at sikre gennemførelsen af den videst mulige grad af ligestilling mellem civile og militære værnepligtige - først og fremmest med hensyn til løn og tjenestetidslængde, men også på andre tjenestevilkårsområder, hvor en ligestilling kan gennemføres (ordensreglementer, velfærdsforanstaltninger m. v.).«

Beslutningsforslaget var en genfremsættelse af et forslag fremsat af samme parti i folketingsåret 1977-78, se Folketingsårbog 1977-78, side 463.

Ved 1. behandlingen henviste indenrigsministeren til sine forgængeres bemærkninger til henholdsvis dette forslag og det af SF i folketingsåret 1978-79 fremsatte lovforslag med lignende indhold (Folketingsårbog 1978-79, side 301). Ministeren redegjorde for baggrunden for forskellen i tjenestetid og aflønning af militære og civile værnepligtige og kunne ikke støtte forslaget, der alene fik tilslutning fra ordførerne for SF, VS og RV, sidstnævnte dog kun for så vidt angår aflønningen.

Forsvarsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Preben Steen Nielsen (S), John Arentoft (FP), Mette Madsen (V), Keld Andersen (KF), Hanne Alice Engberg (SF), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Niels Bollmann (CD), Kurt Hansen (VS) og Alfred Hansen (DR)