Luk

Luk
Luk

Luk

L 31 Lov om ændring af lov om skoleskibsafgift.

Af: Industriminister Erling Jensen (S) Industriminister og Erling Jensen (S)
Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 523 af 27-12-1979
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Loven forlænger gyldigheden af lov nr. 541 af 17. december 1971 om skoleskibsafgift fra udgangen af 1979 til udgangen af 1983.

Denne forlængelse indebærer, at rederne for skibe på over 300 registertons brutto fortsat betaler en afgift på 50 øre pr. registerton til statskassen til delvis dækning af udgifterne ved driften af statens skoleskib »Danmark«.

Af lovforslagets bemærkninger og fremsættelsestalen fremgår, at Danmarks Rederiforening havde henstillet, at loven bortfaldt med udgangen af 1979, således at staten fuldt ud overtog skoleskibets driftsudgifter, idet det har betydning som led i erhvervets uddannelsessystem og den publicity, der er omkring »Danmark«, stadig vurderes højt.

Da regeringen imidlertid ikke fandt, at de herskende økonomiske forhold tillod, at staten overtog driften af skibet fuldt ud, foresloges en 4-årig forlængelse af den gældende ordning.

Lovforslaget blev enstemmigt vedtaget ved 3. behandling med 143 stemmer.
Partiernes ordførere
Jytte Andersen (S), Ole Maisted (FP), Jens Peter Jensen (V), Henning Andersen (KF), Janne Normann (RV), Birgith Mogensen (CD) og Alfred Hansen (DR)