Luk

Luk
Luk

Luk

L 12 Lov om den sociale pensionsfond.

Af: Socialminister Ritt Bjerregaard (S)
Samling: 1981-82 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 521 af 28-10-1981
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Ifølge loven ophæves den hidtidige lov om den sociale pensionsfond, således at man ikke længer opkræver det særlige folkepensionsbidrag med henblik på at yde en tillægspension fra 1985.

I stedet skal renterne af den social pensionsfonds obligationsbeholdning anvendes i overensstemmelse med den særlige lovgivning herom til ydelse af pensionsforbedringer til personer, der oppebærer folkepension, invalidepension eller enkepension.

Lovforslaget blev behandlet i udvalget allerede før 1. behandlingen, og der blev stillet 4 ændringsforslag i betænkningen over lovforslaget og 1 ændringsforslag uden for betænkningen.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om udskrivningsprocenten for kalenderåret 1982 og om ændring af forskellige skattelove m.v. (Regulering af beløbsgrænser og forhøjelse af folkepensionsbidraget m.v.) (se nærmest foranstående sag).

Lovforslaget blev vedtaget med 116 stemmer mod 19 (SF, VS og DR).
Partiernes ordførere
Kr. Albertsen (S), Peter Brixtofte (V), Agnete Laustsen (KF), Ninna E. Pedersen (FP), Lilli Gyldenkilde (SF), Aase Olesen (RV), Preben Wilhjelm (VS), Birgith Mogensen (CD) og Lis Starcke (DR)