Luk

Luk
Luk

Luk

B 31 Forslag til folketingsbeslutning om offentligt ansattes ytringsfrihed.

Samling: 1981-82 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Ifølge forslaget til folketingsbeslutning opfordredes regeringen til at fremsætte forslag til lovgivning, hvorefter offentligt ansatte som udgangspunkt har ytringsfrihed - også vedrørende forhold, de har kendskab til fra deres arbejde - og hvorefter der kun gælder begrænsninger i ytringsfriheden, hvor dette er fastslået ved særlige lovregler.

I de ledsagende bemærkninger til beslutningsforslaget er der som baggrund for forslaget bl.a. henvist til, at de nugældende grænser for ytringsfriheden er meget uklare, og at det efter forslagsstillernes opfattelse klart må være et folketingsanliggende at fastsætte de grænser, der skal gælde for ytringsfriheden.

Beslutningsforslaget er en genfremsættelse af et i folketingsårets 1. samling fremsat forslag til folketingsbeslutning. 1. samling, B. II. nr. 12.

Ved beslutningsforslagets 1. behandling blev forslaget overvejende positivt modtaget af ordførerne fra FP og RV, mens justitsministeren og de øvrige ordførere på flere områder var afvisende over for forslaget.

Udvalget afgav ikke betænkning over beslutningsforslaget.
Partiernes ordførere
Hans Jørgen Jensen (S), Agnete Laustsen (KF), Povl Brøndsted (V), Margrete Auken (SF), John Lawaetz (FP), Arne Melchior (CD), Bernhard Baunsgaard (RV) og Inge Krogh (KrF)