Luk

Luk
Luk

Luk

B 61 Forslag til folketingsbeslutning om offentlighed omkring retningslinjerne for politiets arbejde

Samling: 1982-83
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

I forslaget til folketingsbeslutning opfordredes regeringen til at offentliggøre retningslinjerne for politiets arbejde, således som disse er udformet i rigspolitichefens kundgørelser, med undtagelse af kundgørelser, hvis offentliggørelse ville vanskeliggøre opklaring af forbrydelser.

Bortset fra den i teksten indeholdte begrænsning var beslutningsforslaget en uændret genfremsættelse af et i folketingsåret 1981-82 i såvel 1. som 2. samling fremsat forslag, hvorfor der kan henvises til omtalen heraf i Folketingsårbog 1981-82, side 482 f. og 513 f.

Ved 1. behandling udtrykte såvel justitsministeren som flere af partiernes ordførere betænkelighed ved den uklarhed, der efter deres opfattelse var ved rækkevidden af forslaget. I øvrigt syntes der ikke umiddelbart at være flertal for forslaget, men der blev dog fra flere sider udtrykt et principielt ønske om størst mulig offentlighed på dette område.

Retsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget til folketingsbeslutning.
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Hagen Hagensen (KF), Povl Brøndsted (V), Ebba Strange (SF), Grethe Kindberg Jørgensen (CD), Knud Lind (FP), Aase Olesen (RV) og Preben Wilhjelm (VS)