Luk

Luk
Luk

Luk

B 76 Folketingsbeslutning om ophævelse af indkomstmæssig diskrimination af psykiatriske patienter

Samling: 1982-83
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Ved folketingsbeslutningen blev regeringen opfordret til i begyndelsen af næste folketingssamling at fremsætte lovforslag om ensartede regler for psykiatriske og somatiske patienter i pensionslovgivningen m.v. Forslag til ændrede regler fremsættes, når resultatet af det arbejde, der for tiden foregår i indenrigsministeriet herom, foreligger.

Ifølge den oprindelige udformning af beslutningsforslaget skulle regeringen snarest tage skridt til afskaffelse af de særlige regler i pensionslovgivning m.v., som ved indtægts- og pensionsinddragelse umyndiggør psykiatriske patienter og diskriminerer disse i forhold til patienter indlagt på somatiske sygehuse.

Ændringen af teksten skete ved ændringsforslag stillet af udvalget med undtagelse af socialistisk folkepartis og det radikale venstres medlemmer.

Beslutningsforslaget blev vedtaget enstemmigt med 154 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV, VS, KrF og Steenholdt (Grønl.))
Partiernes ordførere
Kr. Albertsen (S), Henrik Toft (V), Alice Faber (SF), Tove Niemann (FP), Grethe Lyngs (CD), Aase Olesen (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Inge Krogh (KrF)