Luk

Luk
Luk

Luk

B 103 Folketingsbeslutning om offentlig energiplanlægning uden atomkraft.

Samling: 1984-85
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til energipolitisk udvalg.

Folketingsbeslutningen har følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen at tilrettelægge den offentlige energiplanlægning ud fra den forudsætning, at atomkraft ikke vil blive anvendt.«

Om baggrunden for forslaget oplystes følgende i de ledsagende bemærkninger:

»Udredningsarbejder vedrørende atomkraftens sikkerhed, økonomi og affaldsopbevaring er nu afsluttet, jfr. miljøministeriets rapporter af februar og marts 1984 om sikkerheden ved kernekraftværker, placering af kernekraftværker og vurdering af elværkernes salthorstundersøgelser samt energiministeriets rapport af november 1984 om forhold af betydning for elektricitetsproduktion på basis af kul og uran.

På denne baggrund er det forslagsstillernes opfattelse, at atomkraft med den viden og teknologi, der er til rådighed i dag, skal udgå af den danske energiplanlægning, hvorfor det pålægges regeringen at drage de nødvendige konsekvenser heraf.

Forslagsstillerne opfordrer energiministeren til straks ved begyndelsen af folketingsåret 1985-86 at give det energipolitiske udvalg en redegørelse for iværksatte og påtænkte foranstaltninger til efterlevelse af beslutningsforslaget.«

I øvrigt henledes opmærksomheden på det ligeledes vedtagne forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af arealreservation til a-kraftværker, jfr. B.I. nr. 14.

Ved 2. (sidste) behandling blev forslaget vedtaget med 79 stemmer (S, SF, RV og VS) mod 67 (KF, V, CD, KrF og FP).
Partiernes ordførere
Jytte Hilden (S), Annelise Gotfredsen (KF), Thor Pedersen (V), Margrete Auken (SF), Lone Dybkjær (RV), Birgith Mogensen (CD), Steen Tinning (VS) og Ove Jensen (FP)