Luk

Luk
Luk

Luk

B 127 Forslag til folketingsbeslutning om Christianias fremtid.

Samling: 1984-85
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til det særlige udvalg om Christianias fremtid, se side 49.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer regeringen til i forlængelse af folketingets dagsorden af 16. marts 1982 og under iagttagelse af de særlige forhold, der har udviklet sig under 13 års beboelse, og inden den 1. januar 1986 at påbegynde følgende foranstaltninger:

1. Bygningsforbedringer ved statens foranstaltning med henblik på en lovliggørelse med størst mulig bevaring af den nuværende benyttelse af boliger og erhvervsbygninger. Dette skal foregå i et tæt samarbejde mellem Christianias beboere og myndighederne. Ved arbejdernes gennemførelse bør oprettes det størst mulige antal arbejdspladser for Christianias beboere.

2. Udarbejdelse af et landsplandirektiv, som følges op af udarbejdelse af en lokalplan, der dels sikrer en fastlæggelse af den nuværende anvendelse, dels sikrer Københavns befolkning adgang til at anvende dele af området til rekreative formål.

3. En bredere indsats vedrørende støtte til aktiviteter for »svage« grupper i Christiania.

4. Etablering af en aftale med Christianias beboere om, at målet for den løbende huslejebetaling skal være et beløb, der dækker de faktiske udgifter.

5. Lovliggørelse af værtshusforholdene på Christiania.«

Ved 1. behandling af forslaget blev dele heraf stillet af ordføreren fra S.

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Ole Løvig Simonsen (S), Connie Hedegaard (KF), Peder Sønderby (V), Ebba Strange (SF), Lone Dybkjær (RV), Inger Stilling Pedersen (KrF), Anne Grete Holmsgaard (VS) og Pia Kjærsgaard (FP)