Luk

Luk
Luk

Luk

B 33 Forslag til folketingsbeslutning om en folketingsdelegation til Mellemamerika.

Af: Gert Petersen (SF) og Keld Albrechtsen (VS)
Samling: 1984-85
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til udenrigsudvalget.

Efter forslaget til folketingsbeslutning skulle folketinget beslutte at sende en delegation af folketingsmedlemmer med mindst ét medlem fra hver af folketingets partigrupper til Mellemamerika med det formål at undersøge konflikterne i området, mulighederne for en styrkelse af den danske bistand til området samt flygtningenes forhold i området.

Da beslutningsforslaget i hovedsagen var en uændret genfremsættelse af et i folketingsåret 1983-84, 2. samling, fremsat forslag kan i øvrigt henvises til omtalen heraf i Folketingsårbog 1983-84, side 581 f.

Der blev ved 1. behandling af flere af de øvrige partiers ordførere givet udtryk for, at der kunne være flere områder, hvor det var af betydning, at folketingets udenrigsudvalg og øvrige udvalg fik så stort et kendskab som muligt. Der måtte derfor foretages en samlet prioritering af rejsevirksomheden, hvilket måtte drøftes nærmere i udenrigsudvalget.

Udenrigsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget til folketingsbeslutning.
Partiernes ordførere
Hans Hækkerup (S), Hagen Hagensen (KF), Bjørn Elmquist (V), Gert Petersen (SF), Arne Stinus (RV), Frode Nør Christensen (CD), Keld Albrechtsen (VS), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kristen Poulsgaard (FP)