Luk

Luk
Luk

Luk

B 58 Forslag til folketingsbeslutning om gældssanering for nyuddannede.

Samling: 1984-85
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til uddannelsesudvalget.

Efter forslaget til folketingsbeslutning skulle folketinget opfordre regeringen til at fremsætte lovforslag om en gældssanering for nyuddannede, der i studietiden havde måttet optage statsgaranterede banklån, efter følgende retningslinjer:

1. Der skulle indføres en statsligt administreret rentefri låneordning med udlån efter følgende princip:

Den nyuddannede skulle rentefrit til gældsindfrielse kunne låne 50 pct. af det gældsbeløb, der overstiger halvdelen af den nyuddannedes årsindtægt.

2. Statslån, der er rentefrie i studietiden, skulle genindføres og træde i stedet for statsgaranterede banklån med virkning allerede i det indeværende uddannelsesår.

Da forslaget med visse ændringer var en genfremsættelse af et i folketingsåret 1980-81 fremsat forslag, kan der med hensyn til forslagets baggrund m.v. henvises til omtalen heraf i Folketingsårbog 1980-81, side 439f.

Ved 1. behandling, hvor beslutningsforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov om gældssanering af statsgaranterede studielån. (Indførelse af ankenævn m.v.) (se A. I. nr. 140), blev det afvist af såvel undervisningsministeren som de fleste af de øvrige partiers ordførere.

Uddannelsesudvalget afgav ikke betænkning over forslaget til folketingsbeslutning.
Partiernes ordførere
Erling Olsen (S), Connie Hedegaard (KF), Hanne Severinsen (V), Alice Faber (SF), Ole Vig Jensen (RV), Bente Juncker (CD), Elisabeth Bruun Olesen (VS), Jens Kristian Steffensen (KrF) og Pia Kjærsgaard (FP)