Luk

Luk
Luk

Luk

B 20 Forslag til folketingsbeslutning om statsstøtte til medborgerhuse, ungdomshuse m.v.

Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

I beslutningsforslaget opfordredes regeringen til at fremsætte lovforslag om statsstøtte efter ansøgning til medborgerhuse, ungdomshuse m.v. etableret og drevet af kommuner, foreninger, grupper og folkelige bevægelser.

Lovforslaget skulle efter forslagsstillernes opfattelse udformes efter følgende retningslinjer:

Tilskuddet skulle udgøre 30 pct. af etableringsudgifterne og 30 pct. af driftsudgifterne op til 300.000 kr. og 20 pct. af resten af driftsudgifterne. Huset kunne være åbent for alle aldersgrupper, men der skulle også kunne ydes støtte til specielle ungdomshuse, til kvindehuse og til huse for indvandrere/flygtninge.

Fra lovens ikrafttrædelsestidspunkt skulle afsættes 3 mill. kr. årligt på finansloven til støtte til medborgerhuse, ungdomshuse m.v. Ikke forbrugte midler skulle kunne overføres til næste finansår.

Ministeren for kulturelle anliggender skulle nedsætte et udvalg, der skulle fordele støtten og følge udviklingen inden for området. Til udvalget skulle knyttes en konsulent, der kunne bistå ved driften af husene.

Beslutningsforslaget var en delvis genfremsættelse af et af SF tidligere fremsat forslag til folketingsbeslutning om statsstøtte til medborgerhuse, se Folketingsårbog 1983-84, side 550.

Kulturudvalget afgav ikke betænkning over beslutningsforslaget.
Partiernes ordførere
Helge Mortensen (S), Viggo Fischer (KF), Helge Sander (V), Ingerlise Koefoed (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Frode Nør Christensen (CD), Jørgen Lenger (VS) og Inger Stilling Pedersen (KrF)