Luk

Luk
Luk

Luk

B 26 Forslag til folketingsbeslutning om en fordeling af almennyttigt byggeri samt andels- og ejerboligbyggeri i de enkelte kommuner.

Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»l.Det pålægges regeringen inden den 1. januar 1986 at fremsætte lovforslag om en fordeling af byggeriet i de enkelte kommuner på forskellige typer (almennyttigt byggeri, andels- og ejerboligbyggeri), således at de enkelte kommuner hver for sig lokalt set opfylder nogle mindstegrænser for de enkelte typer af byggeri.

2. Lovgivningen gennemføres via planbestemmelser, der betyder, at kommuner, der ikke opfylder mindstekravene for en enkelt boligtype, skal have dispensation af boligministeren for at give byggetilladelse til former for byggeri, hvor mindstekravene allerede er opfyldt.

3. Mindstekravene fastsættes efter forhandling mellem Kommunernes Landsforening og boligministeren og skal tage deres udgangspunkt i en fordeling efter følgende retningslinjer:

Bykommuner:

30 pct. ejerboligenheder

15 pct. almennyttige boligenheder

2½ pct. andelsboligenheder

Landkommuner:

30 pct. ejerboligenheder

2½ pct. almennyttige boligenheder

2½ pct. private andelsboligenheder

Hovedstadsregionen:

25 pct. ejerboligenheder

20 pct. almennyttige boligenheder

2½ pct. andelsboligenheder.

Ungdoms- og ældreboligbyggeri regnes ikke med i den forholdsmæssige fordeling.

4. de angivne procenter i punkt 3 tager udgangspunkt i kommunens samlede boligmasse.

De kommuner, der ikke opfylder kravene til fordeling af byggeriet ved forslagets vedtagelse, kan efter en forhandling med boligministeren få en frist på op til 4 år for at opfylde disse mål.«

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Agnete Laustsen (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Ruth Olsen (SF), Jørgen Estrup (RV), Birgith Mogensen (CD), Pia Kjærsgaard (FP) og Keld Albrechtsen (VS)