Luk

Luk
Luk

Luk

L 60 Lov om ændring af bistandsloven og børnetilskudsloven.

(Ændringer som følge af ændringer i myndighedsloven).

Af: Socialminister Elsebeth Kock-Petersen (V)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 584 af 19-12-1985
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Loven tilpasser bistandsloven og børnetilskudsloven til de nye regler om fælles forældremyndighed i myndighedsloven.

Loven fastlægger således det sociale udvalgs opgaver i tilfælde, hvor et dødsfald bevirker, at ingen har forældremyndgheden over et barn.

Loven ophæver endvidere adgangen for det sociale udvalg til - når sag om forældremyndighed er rejst - at nægte forældremyndighedens indehaver at hjemtage barnet i tilfælde, hvor barnet er anbragt hos den anden af forældrene.

Endelig indeholder loven regler for de sociale myndigheders forvaltning af ydelser efter bistandsloven og børnetilskudsloven i tilfælde, hvor forældre, der har fælles forældremyndighed, ikke samlever.

Lovforslaget fik sin endelige udformning ved vedtagelse af 3 af udvalget stillede ændringsforslag, der medfører, at et barn i de tilfælde, hvor det opholder sig lige meget hos begge forældre, der ikke samlever, men har fælles forældremyndighed, har opholdskommune i den kommune, hvor det er tilmeldt folkeregistret for så vidt angår en række nærmere bestemte ydelser efter bistandsloven og børnetilskudsloven.

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget enstemmigt med 154 stemmer.
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Lizzie Lichtenberg (KF), Birthe Rønn Hornbech (V), Hanne Thanning Jacobsen (SF), Aase Olesen (RV), Birgith Mogensen (CD), Steen Tinning (VS) og Pia Kjærsgaard (FP)