Luk

Luk
Luk

Luk

F 3 Hvilke oplysninger kan ministrene give om begrænsningen af elværkernes udslip af kvælstofilter (NOx) samt om virkningerne heraf på elpriserne?

Til: Energiminister Svend Erik Hovmand (V)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Foretaget
Ministre: Energiministeren (Svend Erik Hovmand).

Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag om motiverede dagsordener:

D 11. Af Leif Hermann (SF) og Helge Mortensen (S).

Fremsat ................ FF 1376
Bortfaldet ................ FF 1398

D 12. Af Marianne Jelved (RV).

Fremsat ................ FF 1385
Vedtaget ................. FF 1398

Fuld tekst:

D 11. Af Leif Hermann (SF) og Helge Mortensen (S).

»Folketinget pålægger miljøministeren i denne folketingssamling at fremsætte forslag om nedbringelse af NOx-forureningèn fra kraft- og varmeværker, således at der ved udgangen af 1989 efter samme principper som for SO2-reduktionerne foretages begrænsninger i kvælstofilteudslippet, således at dette i år 2005 er nedbragt til 50.000 t. Samtidig forelægges for Folketinget en statusrapport med henblik på en eventuel revision af målsætningen.

Folketinget går herefter over til næste sag på dagsordenen.«

D 12. Af Marianne Jelved (RV).

»Idet Folketinget opfordrer regeringen til at gennemføre begrænsning af NOx-udledningen fra kraftværkerne på mindst 50 pct. inden 2005 i forhold til 1980-niveauet, at sikre og styrke udviklingen af dansk teknologi på området, at fremsætte lovforslag efter samme principper, som er gældende for SO2-udledningen, og som indeholder en bestemmelse om i 1990 at foretage en revurdering af målsætningen i forhold til den teknologiske udvikling på området med henblik på en yderligere og/eller hurtigere reduktion,

går Tinget over til næste sag på dagsordenen.«

Afstemning:

D 12 vedtaget med 52 stemmer (KF, V, RV, CD og KRF) mod 12 (FP og FK); 55 (S og SF) stemte hverken for eller imod.

D 11 var herefter bortfaldet.
Partiernes ordførere
Helge Mortensen (S), Niels Ahlmann-Ohlsen (KF), Leif Hermann (SF), Niels Anker Kofoed (V), Marianne Jelved (RV), Yvonne Herløv Andersen (CD), Kim Behnke (FP), Jørgen Tved (FK) og Knud Glønborg (KrF)