Luk

Luk
Luk

Luk

L 155 Forslag til lov om ændring af postloven.

Af: Kultur- og kommunikationsminister H. P. Clausen (KF)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Kulturudvalget.

Ved lovforslaget blev det foreslået, at takseringsprincippet for breve, postkort og tryksager ændres fra den 1. januar 1989, således at taksterne fastsættes efter befordringstid i stedet for efter forsendelsernes indhold. Som følge af ændringen ville der ikke længere være behov for opretholdelse af betegnelserne postkort og tryksager som særskilte forsendelsearter.

For postgiro blev det foreslået, at kultur- og kommunikationsministeren fik kompetence til at fastsætte nærmere regler for afsenders og modtagers rådighedsret i forbindelse med betalingstransaktioner. Formålet hermed var at skabe tidssvarende muligheder for at tilbageføre beløb, der fejlagtigt er posteret på postgirokonti ved overførsel af beløb fra pengeinstitutter til postgiro via edb-medier.

I lovforslaget blev endvidere foreslået, at ministeren kunne fastsætte nærmere regler for indgåelse af aftaler med tredjemand om udførelse af postforretninger.

Et enigt udvalg indstillede i betænkningen lovforslaget til vedtagelse uændret, men det nåede dog ikke at komme til 2. behandling, inden der blev udskrevet valg til Folketinget.
Partiernes ordførere
Helge Mortensen (S), Annelise Gotfredsen (KF), Ole Henriksen (SF), Helge Sander (V), Marianne Jelved (RV), Kristen Poulsgaard (FP), Jørgen Tved (FK) og Merethe Due Jensen (KrF)