Luk

Luk
Luk

Luk

L 114 Forslag til lov om ændring af lov om saltvandsfiskeri.

(Fritidsfiskeri og fiskepleje).

Af: Fiskeriminister Lars P. Gammelgaard (KF)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget.

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Landbrugs- og Fiskeriudvalget.

Lovforslaget indeholdt nogle reguleringer af fritidsfiskeriet; bl.a. gav det ret til personligt fritidsfiskeri til personer, der var bosat i Danmark, fyldt 12 år, ikke var registreret som erhvervs- eller bierhvervsfisker, og som havde betalt bidrag til fiskepleje for et kalenderår.

Lovforslaget indeholdt desuden nogle bemyndigelser til fiskeriministeren bl.a. til at regulere antallet af fiskeredskaber, til at fastsætte størrelsen af det årlige bidragsbeløb til fiskepleje og til at yde tilskud på finansloven til fiskepleje.

Lovforslaget havde rod i en af Landbrugs- og Fiskeriudvalget afgivet beretning over et af fiskeriministerens lovforslag om licens til rekreativt fiskeri, som fremsattes i folketingsåret 1986-87 (1. samling), se således Årbog & Registre 1986-87, s. 169.

Lovforslaget vedtaget med 69 stemmer (KF, SF, V, RV, CD, KRF og Steenholdt (Grønl.)) mod 14 (FP); 32 (S) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Jette Thomsen (KF), Christian Mejdahl (V), Kaj Stillinger (SF), Helge Dohrmann (FP), Hans Larsen-Ledet (RV) og Knud Glønborg (KrF)