Luk

Luk
Luk

Luk

L 38 Forslag til lov om erhvervsuddannelser.

Af: Undervisnings- og forskningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 1988-89
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 37.

Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget.

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Uddannelsesudvalget.

Loven indebærer, at lærlingeuddannelserne, efg-uddannelsen og de grundlæggende teknikeruddannelser samles under én lov. Loven fastlægger, hvorledes unge i fremtiden skal komme ind på en erhvervsuddannelse, og hvorledes uddannelsernes struktur og principper skal være.

Det vil fortsat være muligt at starte uddannelsen på 2 måder. Enten direkte på skole eller i en virksomhed, som den unge har indgået en uddannelsesaftale med. Efter en indledende skoleperiode/praktik i en virksomhed vil skoleundervisningen som hovedregel være fælles for elever i samme Uddannelse, og alle elever skal herefter have en uddannelsesaftale.

Loven indebærer, at der i fremtiden vil blive færre enkeltuddannelser, men der vil blive oprettet såvel gamle som nye specialer.

Lovforslaget udgjorde sammen med L 37 en samlet erhvervsuddannelsesreform. Lovforslaget var en stort set uændret genfremsættelse af et i folketingsåret 1987-88, 1. samling, fremsat lovforslag, hvorom henvises til Årbog & Registre 1987-88, side 175. Loven fik sin endelige udformning ved vedtagelsen af en række ændringsforslag stillet af undervisnings- og forskningsministeren på baggrund af et indgået forlig mellem regeringen og Socialdemokratiet.

Lovforslaget vedtaget med 109 stemmer (S, KF, V, FP, RV, CD og KRF) mod 14 (SF).
Partiernes ordførere
Klaus Hækkerup (S), Knud Erik Kirkegaard (KF), Inge Dahl-Sørensen (V), Aage Frandsen (SF), Pia Dahl (FP), Bente Juncker (CD), Marianne Jelved (RV) og Henning Lysholm (KrF)